CANICROSS

El Canicross i el Bikejoring són una de les modalitats vinculades a l'esport del mushing (trineu amb gossos), consistint a córrer amb un gos lligat a la cintura amb un arnés o cinturó.

 

Com les altres modalitats del mushing, es pot practicar sobre terra o sobre neu, en aquest últim cas amb raquetes de neu, encara que el més habitual són les carreres en terra. A Espanya el mushing és un esport amb aprop de 15 anys de tradició. No obstant la modalitat de Canicross és més recent, i va ser introduïda per l'Associació Espanyola de Mushers, ara fa 8 anys, en les competicions regulars.

 

Avui en dia el Canicross és una modalitat reconeguda al reglament de competicions de mushing i ja tenim esportistes federats i campions d'Espanya d’aquesta modalitat. Aquest és un esport especialment indicat per als amants de la natura i dels animals. Gaudir de la natura en companyia d'un bon amic i descobrir una afició en comú amb ell, la passió per córrer, aporten un valor afegit als aficionats al món de les curses de muntanya i alhora amics dels animals.

 

En quant als gossos, de qualsevol tipus s'admeten en competició, sempre que tinguin aptituts per córrer, estigui en bona forma física i tingui 1 any d'edat complert.

 

Per provar-ho només necessites un arnés de tir per al gos (compte perquè un arnés de passeig no és l’adequat), una línia de tir amb amortidor i un cinturó de canicross.

 

El Bikejoring es practica també sobre terra però el gos o gossos tiren d'una bicicleta de muntanya o bicicleta-patinet.

Horaris

Sortides Canicross a Hobby Dog City (Viladordis)

 

Dilluns i Dijous a les 18:15h