DISC DOG

El Disc Dog o Dog Frisbee és el joc del frisbee (disc) amb el gos.

 

És un esport molt divertit tant pel propietari com pel gos i pot ser practicat per qualsevol persona i gos capaç d'atrapar un frisbee al vol.

 

És un esport senzill i barat que es pot realitzar pràcticament a qualsevol lloc, només fan falta un o mes discos (depenent de la modalitat de la triada) i un gos. Es pot practicar tant tirs simples com més elaborats com són les acrobàcies i coreogràfies. 

 

Els beneficis del Disc Dog són varis:

     • Proporciona un exercici físic complet per al gos.

     • Millora l'enteniment/relació entre el gos i el seu guia.

     • Millora el comportament d'alguns gossos "problemàtics".

 

Molts problemes de conducta (hiperactivitat, agressivitat, i comportaments neuròtics o destructius) poden ser reconduïts positivament gràcies a la pràctica d'aquesta disciplina. Moltes vegades l'única cosa que necessiten aquests gossos és una "feina" que els mantingui ocupats.

 

El disc dog és un esport amb unes baixes necessitats i a l'abast de pràcticament qualsevol persona. 

Per a més informació clickeu aquí.


OBEDIÈNCIA

Les nostres classes d'obediència ajudaran al teu gos a millorar una sèrie de conductes (cridada, estar pendents de nosaltres, seure, estar-se quiet, aprendre a jugar...) perquè es comporti millor en societat.

 

Però aconseguir això no només serà feina del gos, sinó també del propietari, que haurà d'aprendre a comunicar-se i entendre'l millor per millorar el vincle entre els dos.

 

A Hobby Dog creiem que els gossos tenen cognició i senten emocions i treballem en la direcció de respectar-los aplicant una metodologia pròpia de cognitiu-emocional.

 

Aquestes classes són adients per tot tipus de gos.

Per a més informació clickeu aquí.


CANICROSS I BIKEJORING

El Canicross i el Bikejoring són una de les modalitats vinculades a l'esport del mushing (trineu amb gossos), consistint a córrer amb un gos lligat a la cintura amb un arnés o cinturó.

 

Com les altres modalitats del mushing, es pot practicar sobre terra o sobre neu, en aquest últim cas amb raquetes de neu, encara que el més habitual són les carreres en terra. A Espanya el mushing és un esport amb aprop de 15 anys de tradició. No obstant la modalitat de Canicross és més recent, i va ser introduïda per l'Associació Espanyola de Mushers, ara fa 8 anys, en les competicions regulars.

 

Avui en dia el Canicross és una modalitat reconeguda al reglament de competicions de mushing i ja tenim esportistes federats i campions d'Espanya d’aquesta modalitat. Aquest és un esport especialment indicat per als amants de la natura i dels animals. Gaudir de la natura en companyia d'un bon amic i descobrir una afició en comú amb ell, la passió per córrer, aporten un valor afegit als aficionats al món de les curses de muntanya i alhora amics dels animals.

 

En quant als gossos, de qualsevol tipus s'admeten en competició, sempre que tinguin aptituts per córrer, estigui en bona forma física i tingui 1 any d'edat complert.

 

Per provar-ho només necessites un arnés de tir per al gos (compte perquè un arnés de passeig no és l’adequat), una línia de tir amb amortidor i un cinturó de canicross.

 

El Bikejoring es practica també sobre terra però el gos o gossos tiren d'una bicicleta de muntanya o bicicleta-patinet.

 

Per a més informació clickeu aquí.


AGILITY

L'Agility és un esport on un guia dirigeix un gos sobre una sèrie d'obstacles, els quals ha de lliurar de manera neta i el més exacta possible, competint contra rellotge. Els gossos generalment participen sense corretja, sense joguines i sense incentius. El guia no ha de tocar al gos ni als obstacles. Conseqüentment, el control del guia rau en la veu, en senyals manuals i en el llenguatge corporal. El que requereix que l'animal estigui entrenat de manera excepcional. La base de l'agility és la disciplina de l'obediència canina.

 

En la seva forma més senzilla, el circuit d'agility consisteix en un determinat nombre d'obstacles, on un jutge dissenyarà l'ordre que el gos haurà de seguir per així completar la prova conforme al reglament.

 

Durant la competició, el guia decidirà les estratègies a seguir per dirigir al gos a través del recorregut, combinant velocitat i precisió ja que ambdues són igualment importants.

 

Per a més informació clickeu aquí.


FLYBALL

El Flyball (la traducció seria “pilota voladora”) es tracta d'un esport caní que va sorgir a Canadà, en la dècada dels 70 de la mà de Herbert Wagner (qui va desenvolupar el primer llançador de pilotes de tennis). A principis dels 80, aquest esport es va fer tan popular a Amèrica, que es va formar la NAFA (l'Associació de Flyball d'Amèrica del Nord)

 

El Flyball consisteix en una carrera de relleus de 2 equips, format cada equip per 4 gossos amb els respectius guies. Es tracta de fer la carrera en el menor temps possible i sense errors.

Cada equip disposa d’un carril en línia recta fins a arribar a una caixa expenedora de pilotes de tennis. En el carril, els gossos es trobaran amb 4 obstacles que hauran de saltar abans d'arribar a la caixa on hauran de picar amb la pota perquè salti la pilota. Els gossos l’hauran d’agafar i fer el camí de tornada amb la pilota a la boca. Cada obstacle es troba a 3 metres del següent.

 

Cal mencionar que l'actual rècord mundial el posseeix un equip de las Vegas, amb un temps de 14,690 segons realitzat el 10 de Setembre de 2011.

 

Us animeu a superar-lo??

Per a més informació clickeu aquí.


TRICKDOGGING O TRUCS

 

 

El Trickdogging és una modalitat d'entrenament caní on l’objectiu principal és passar-s'ho bé ensenyant al gos múltiples habilitats/trucs sense que l'objectiu principal sigui la competició.

 

De fet en Trickdogging no existeixen competicions, si volguéssim mesurar-nos en habilitat a altres entrenadors hauríem d’anar a la modalitat coneguda com Freestyle Dog Dancing.

 

Per a algú que treballa trucs amb el seu gos això no suposaria una dificultat, perquè tan sols caldria afegir una coreografia amb música als exercicis que ja tenim assajats.

 

Cal dir que l'ensenyar trucs al gos, és una bona manera d'entendre'l millor i millorar el vincle de forma positiva. El gos aprèn a estar pendent de nosaltres i a realitzar habilitats que estimulen el seu cervell, cosa que és ideal tant per gossos joves com per gossos ancians que necessiten fer activitats de menys desgast físic.

Per a més informació clickeu aquí.